I februar 2021 vil Bokbasen holde en serie med webinar om metdata for å bedre kompetansen om metadata i bokbransjen. Det vil settes opp flere ulike webinar slik at du kan velge å delta på de temaene som passer for deg. Webinarene er gratis å delta på og hvert webinar er satt opp til å vare i en time.
Webinarene passer for alle som jobber med metadata, særlig de som jobber i forlagsbransjen og de som jobber med netthandel, ERP-systemer og logistikk. Husk at du må melde deg på alle de webinarene du ønsker å delta på.
Thema
Torsdag 11. februar klokken 12.00
På dette kurset vil Bokbasens bibliotekar Rine Gjerken snakke mer om klassifikasjonssystemet Thema. Rine vil gå nærmere inn på hva Thema er, hvordan emnekategoriene i Thema er bygget opp, fordelene med å bruke Thema og klassifikasjon etter Thema. Kurset passer for de som allerede bruker Thema eller for de som er interessert i å lære mer om det, både i forlag og i nettbokhandler.
Mentorwebinar for bokhandel (ny dato)
Onsdag 17. februar klokken 09.00
Jobber du i bokhandel og bruker Mentor? På dette webinaret tar vi for oss Mentor og gir dere en grundig innføring i hvordan dere kan bruke dette nyttige verktøyet på en god og effektiv måte som et ledd i kundebehandlingen i bokhandelen.
Metadataflyt (avholdt)
Tirsdag 2. februar klokken 12.00
Det første webinaret er et grunnleggende kurs om metadata og metadataflyt. Webinaret holdes av lederen for katalogavdelingen i Bokbasen; Liv Berg. Her vil hun snakke litt om ulike typer metadata, hvordan gode metadata skapes, om de ulike aktørene som bruker metadataene og hva de bruker de til og hvordan de påvirker salg av bøker. Kurset passer for alle som jobber med metadata og som ønsker en bedre forståelse av metadataflyten i bokbransjen og hvorfor dette er så viktig.
Onix (avholdt)
Onsdag 3. februar klokken 12.00
Vår Onix-ekspert Fride Fosseng går på dette webinaret nærmere inn på selve utvekslingsformatet Onix. Fride vil snakke om hva Onix er, hvem som bruker Onix og hvordan det sendes, og ikke minst hvorfor man bør bruke Onix. Kurset passer for alle som jobber med utveksling av metadata, både i forlag og i nettbokhandler.
Bruk av metadata for forlag (avholdt)
Mandag 8. februar klokken 12.00
Bibliotekaren vår Siri Søberg vil holde et veldig nyttig kurs for forlagsansatte som jobber med metadata. Her vil hun gi en introduksjon til ISBN, hvor viktig det er med regelverk og rutiner for å lage konsistente data, og særlig med tanke på utforming av tittelside og kolofon i bøkene. Siri vil også snakke om artikkelregistrering og oppmelding av bøker til Bokbasen, og registrering av markedsføringsinformasjon. Kurset passer for alle som jobber i forlag.
Webinar for forlag med e- og lydbøker (avholdt)
Tirsdag 9. februar klokken 12.00
Hvis du har registrert e-bøker eller lydbøker hos Bokbasen har du sannsynligvis hatt kontakt med vår e-bokekspert Mona Nummedal. Mona vil på dette webinaret snakke om hvordan man melder opp e- og lydbøker til Bokbasen, tips og triks til hva man må være obs på når man skal registrere e- og lydbøker og litt om metadata som er aktuelt når man skal registrere e- og lydbøker, som for eksempel informasjon om lisensbetingelser for utlånslisenser og salgsrestriksjoner. Kurset passer for alle i forlag som jobber med e-bøker og lydbøker.
Kommentarer
0 kommentarer
Artikkelen er stengt for kommentarer.